vlag Nederlandsvlag Engelsvlag Duits
Home arrow Toeristische info arrow Musea

Musea

Anne Frank Huis - Amsterdam

Bezoek de onderduikplaats waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar dagboek schreef. Ruim twee jaar lang zat Anne Frank met de andere onderduikers in het achterhuis van het kantoorpand aan de Prinsengracht 263. Het achterhuis is in authentieke staat behouden gebleven. Het voorhuis – de werkplek van de helpers – is teruggebracht in de stijl en sfeer van de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto’s, films en originele voorwerpen van de onderduikers en helpers illustreren de gebeurtenissen die zich op deze plek hebben afgespeeld. Het eerste dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank worden getoond. In het nieuwbouwgedeelte bevindt zich de multimediaruimte en een interactieve tentoonstelling met actuele thema’s.

Prinsengracht 267
1016 GV AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5567105
www.annefrank.nl

Afstand: 36 kilometer
Reistijd met de auto: 42 minuten

Het Spoorwegmuseum - Utrecht

Welkom in de spannende wereld van het spoor. Een wereld vol grote ontdekkingen, droomreizen en stalen monsters. Een wereld waarin je dwaalt door een Engels mijndorp en een grote werkplaats vol treinen of waarin je een reis maakt naar het verre Oosten. Reken maar dat je ogen en oren tekort komt. Vergeet waar je bent, maak een duizelingwekkende rit onder, tussen en boven locomotieven en ga op avontuur. Het Spoorwegmuseum. Dat moet je beléven.

Maliebaanstation
3581 XW UTRECHT
Telefoonnummer: 030-2306206
www.spoorwegmuseum.nl

Afstand: 19 kilometer
Reistijd met de auto: 25 minuten

Keukenhof - Lisse

Keukenhof is dé plek waar de lente echt losbarst. Stelt u zich eens voor: een historisch park van 32 hectare vol bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebolgewassen. Een overweldigende kleurenpracht. Een lust voor het oog en fantastisch om te fotograferen, net als de unieke bloemenshows in de paviljoens. Kom ook naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel. Uw kinderen kunnen zich volop vermaken. Er zijn speeltoestellen, een dierenweide en een doolhof.
En even bijkomen van alle indrukken kan op de vele terrassen en in de restaurants, want Keukenhof is genieten.

Stationsweg 166a
2161 AM LISSE
Telefoonnummer: 0252-465555
www.keukenhof.com

Afstand: 61 kilometer
Reistijd met de auto: 50 minuten

Tropenmuseum - Amsterdam

Het Tropenmuseum is het leukste volkenkundig museum van Nederland. Tijdens uw bezoek reist u door de tijd en de wereld. U maakt kennis met uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg. Daarnaast proeft u de sfeer van lang vervlogen tijden, die tot op de dag van vandaag hun invloed doen gelden.

Linnaeusstraat 2
1092 CK AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5688215
www.tropenmuseum.nl

Afstand: 35 kilometer
Reistijd met de auto: 35 minuten

Rijksmuseum - Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam is met bijna 1 miljoen voorwerpen het grootste museum voor kunst en geschiedenis in Nederland. Het bekendste collectieonderdeel is de Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw, met 20 Rembrandts en veel andere topstukken van onder meer Johannes Vermeer, Frans Hals en Jan Steen.

Jan Luijkenstraat 1
1071 CJ AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-6747000
www.rijksmuseum.nl

Afstand: 35 kilometer
Reistijd met de auto: 36 minuten

Van Gogh Musuem - Amsterdam

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis.

Museumplein / Paulus Potterstraat 7
1071 CX AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5705200
www.vangoghmuseum.nl

Afstand: 35 kilometer
Reistijd met de auto: 36 minuten

Joods Historisch Museum - Amsterdam

Het Joods Historisch Museum is het enige joodse museum in Nederland. Het museum bevindt zich in vier historische monumentale synagogen en staat middenin de oude jodenbuurt van Amsterdam. Het Joods Historisch Museum toont de vele gezichten van het jodendom.

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5310310
www.jhm.nl

Afstand: 36 kilometer
Reistijd met de auto: 37 minuten

Kasteel-museum Sypesteyn - Loosdrecht

Voor liefhebbers van kastelen, tuinen en oude kunst mag een bezoek aan Kasteelmuseum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht niet ontbreken. Dankzij een grondige restauratie van het exterieur ligt het gebouw, dat is erkend is als Rijksmonument, er weer schitterend bij. Het kasteel wordt omringd door een prachtig park, dat eveneens een beschermde status geniet en in oude staat is teruggebracht. Ondanks zijn geringe afmetingen herbergt het kasteel één van de meest bijzondere kunstverzamelingen van Nederland.

Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC NIEUW LOOSDRECHT
Telefoonnummer: 035-5823208
http://www.sypesteyn.nl

Afstand: 2 kilometer
Reistijd met de auto: 2 minuten

Scheepvaartmuseum - Amsterdam

De vaste expositie van het Scheepvaartmuseum vertelt het verhaal van de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis van de zestiende tot de twintigste eeuw. Het verhaal is in hoofdlijn chronologisch en wordt verteld met een unieke collectie modellen, zeekaarten, globes, instrumenten en schilderijen.

Kattenburgerplein 1
1018 KK AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5232222
www.scheepvaartmuseum.nl

Afstand: 36 kilometer
Reistijd met de auto: 38 minuten

Mauritshuis - Amsterdam

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis herbergt een wereldberoemde kunstcollectie. De kern van de verzameling bestaat uit schilderijen uit de Hollandse 17de eeuw, de Gouden Eeuw. Daaronder bevinden zich topstukken van Vermeer, Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals.

Korte Vijverberg 8
2513 AB DEN HAAG
Telefoonnummer: 070-3023456
www.mauritshuis.nl

Afstand: 78 kilometer
Reistijd met de auto: 61 minuten

Madame Tussaud - Amsterdam

Voel zelf hoe het is om fotomodel te zijn, Idols-kandidaat of juist lid van de Koninklijke familie. Bij Madame Tussauds Amsterdam steel jij de show!

Dam 20
1012 NP AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5230623
www.madametussauds.nl

Afstand: 36 kilometer
Reistijd met de auto: 38 minuten

Stedelijk Museum CS - Amsterdam

Stedelijk Museum CS heeft een veelsoortig expositie- en activiteitenprogramma. De tijdelijke locatie Stedelijk Museum CS is sinds mei 2004 geopend voor publiek. SMCS is te vinden op de 2de en 3de verdieping van het Post CS-gebouw. Het ‘oude’ Stedelijk aan de Paulus Potterstraat (Museumplein) is vanaf 1 januari 2004 gesloten. Volgens de planning zal het daar in 2008 de deuren weer openen.

Oosterdokskade 5
1011 AD AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-5732911
www.stedelijk.nl

Afstand: 36 kilometer
Reistijd met de auto: 38 minuten

Goois Museum - Hilversum

In 2002 werd besloten het architectuurcentrum Dudok Centrum en het Goois Museum samen te voegen tot een nieuw centrum voor architectuur en cultuurhistorie. Het Oude Raadhuis werd uitgebreid met een nieuwe vleugel en intern verbouwd. Museum Hilversum houdt zich bezig met architectuur na 1850 in relatie tot ontwikkelingen in heden, verleden en toekomst in stedenbouw en landschap van Hilversum en omgeving en plaatst dit in cultuurhistorisch perspectief.

Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
Telefoonnummer: 035-6292826
www.museumhilversum.nl

Afstand: 9 kilometer
Reistijd met de auto: 18 minuten

Beeld en Geluid - Hilversum

Vanaf december 2006 bevinden het nationaal audiovisueel archief en de unieke Beeld en geluid experience zich onder één dak. Een unieke combinatie die zijn gelijke niet kent: zoeken en vinden van audiovisuele bronnen en tegelijkertijd ervaren van de wereld van beeld en geluid.

Sumatralaan 45 (mediapark)
1217 GP Hilversum
Telefoonnummer: 035-6773434
www.beeldengeluid.nl

Afstand: 9 kilometer
Reistijd met de auto: 18 minuten

Amsterdam Arena & Ajax-museum - Amsterdam

De Amsterdam ArenA staat bekend als locatie voor grote evenementen. De Amsterdam ArenA staat naast de thuisbasis van AFC Ajax en de Amsterdam Admirals, maar ook diverse wereldberoemde artiesten en evenementen worden hier ontvangen.
Het Ajax Museum in de Amsterdam Arena brengt het verhaal letterlijk in beeld, en toont zowel de eerste partijtjes op een grasveldje aan de rand van Amsterdam rond 1900 als de legendarische Europa Cup-wedstrijden die wereldwijd miljoenen televisiekijkers boeiden.

Arena Boulevard 29
1101 AX Amsterdam
Telefoonnummer: 020-3111444
www.ajax.nl

Afstand: 29 kilometer
Reistijd met de auto: 29 minuten

Science center NEMO - Amsterdam

Nemo is een unieke plek in Amsterdam die bestaat uit vijf verdiepingen vol met wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen. Hier wordt er op spelenderwijze manier omgegaan met de wetenschap en de technologie.

Oosterdok 2
1011 VX AMSTERDAM
Telefoon: 0900-9191100
www.e-nemo.nl

Afstand: 35 kilometer
Reistijd met de auto: 37 minuten