vlag Nederlandsvlag Engelsvlag Duits
Home arrow Expats

Expats

Internationale verhuizers:

  • Cortsjens worldwide movers group (www.internationaal-verhuizen.nl)
  • Stoof Worldwide Moving (www.stoof.com)
  • KHZ Worldwide Movers (www.khz-movers.com)


Onderwijs:

Stichting Nederlands onderwijs in het buitenland (www.stichtingnob.nl)
Het doel van de Stichting NOB is het bevorderen van schoolloopbaan van migrerende kinderen, met de nadruk op aansluiting bij het onderwijs in Nederland. Het Ministerie van OCW heeft de Stichting NOB de opdracht gegeven het Nederlands onderwijs in het buitenland te bevorderen, te ondersteunen en te adviseren.
Wereldschool (www.wereldschool.nl)
De Wereldschool verzorgt het afstandsonderwijs voor Nederlandstalige kinderen die tijdelijk in het buitenland verblijven. Met de Wereldschool kan het onderwijs doorgang vinden, waar ter wereld de kinderen zich ook bevinden. De Wereldschool biedt onderwijs aan kinderen van drie tot en met achttien jaar. Men kan zowel met complete pakketten als met deelpakketten werken, bijvoorbeeld Nederlands als aanvulling op de lessen van een internationale school.
Edufax, bureau onderwijsbegeleiding Nederland (www.edufax.nl)
Edufax is een dienstverlenende organisatie op het terrein van onderwijskundige ondersteuning aan expatriate gezinnen. De ondersteuning vindt plaats gedurende alle fasen van de uitzending.

Overige informatie:
NRC Handelsblad webeditie voor het buitenland (www.nrc.nl/expats)
De 'Web- en Weekeditie voor het Buitenland' van NRC Handelsblad voorziet u via internet en papier van informatie. De ‘internationale NRC' verschijnt wekelijks en wordt op dinsdag naar vrijwel alle landen in de wereld verstuurd. De krant - op handzaam A3-formaat - bevat een selectie van de meest interessante artikelen uit NRC Handelsblad, vooral over de ontwikkelingen in Nederland.
Even thuis (www.eventhuis.nl)
De online winkel voor Nederlanders in het buitenland.
Expats beurs (www.expatinfo.nl)
Een Internationale Expat-Emigratie Beurs voor wie gaat werken, wonen, studeren, vestigen of ondernemen in het buitenland of andersom in Nederland
Ministerie van buitenlandse zaken (www.minbuzza.nl)